info@dr-motabar.com   26645841-22255037 (021)

جراحی بینی

از محبوب ترین جراحی های زیبایی که در دنیا و به خصوص ایران وجود دارد، جراحی زیبایی بینی است. طبق آمارهایی که از تحقیقات حاصل شده است، این جراحی طرفدارن زیادی دارد که به لحاظ عملکرد و کاربردی سبب بهبود ظاهر بینی می شود. در این جراحی ساختار، فرم و سایز بینی متناسب با فرم صورت تغییر می یابد و زیبایی صورت را دو چندان می کند، اگر توسط جراح خوب بینی انجام گیرد. جراحی رینوپلاستی هم جنبه زیبایی و هم جنبه درمانی دارد که علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا و متقارن، می تواند سبب رفع تنگی نفس نیز گردد. در ابتدا توجه شما را به دیدن نمونه ای از عمل جراحی بینی توسط دکتر معتبر دعوت می نماییم.

تاریخچه جراحی بینی

اگر «میکل آنژ»، مجسمه ساز شهیر ایتالیایی می دانست چند سده پس از او، «جراحی بینی»،بدل به یکی از رایج ترین عمل های جراحی زیبایی در سرتاسر جهان می شود، شاید آن جمله گوهربارش را،چندان آسان و ارزان به کار نمی بست؛جایی که او گفت «مجسمه را من نمی‌سازم،بلکه خداوند آن را  ساخته و من تنها تکه های اضافه‌اش را بر می‌دارم و دور می‌اندازم». شاید بیراه نباشد اگر بگوییم فلسفه عمل‌های جراحی زیبایی هم، یکسره از همین نگاه به طبیعت، هستی و آنگاه، تن انسان شکل گرفته باشد؛ برملا کردن زوائد و سپس بیرون آوردن آنها از بستری که در آن جا خوش کرده اند؛ خواه آن بستر،صورت انسان باشد و خواه عضوی از اندام و اعضایش. با این وصف بی تردید اعمال جراحی زیبایی از هر جنس و نوع و روش که باشند، از چنین فلسفه ای تبعیت می کنند. در عمل جراحی زیبایی بینی نیز، وضع به همین منوال است. یک جراح بینی کاری نمی کند جز برداشتن آن چه در ساختار بینی یک فرد، اضافی می نماید و یا چنان است که صاحب آن بینی، آن را دوست ندارد.

انواع بینی

نوع و شکل و فرم بینی در افراد مختلف متفاوت است. جراحی بینی باید متناسب با نوع بینی صورت بگیرد، چرا که جراحی بینی گوشتی با جراحی بینی استخوانی تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. در ادامه به بررسی انواع بینی به طور کامل می پردازیم.

جراحی بینی استخوانی

بینی های استخوانی برخلاف بینی های گوشتی پوست نازکی دارند که بر روی استخوان بزرگ بینی پوشانده شده اند. و ظاهر استخوانی برای بینی ایجاد کرده است که کاملاً مشخص است. میزان غضروف و استخوان بینی استخوانی بسیار بیشتر از بینی های گوشتی است. نوعی از بینی های استخوانی وجود دارد که دارای یک قوز هستند که به آن ها بینی های عقابی گفته می شود. پره های بینی های استخوانی چربی های کم تر به نسبت بینی های گوشتی دارند. همین علت سبب می شود تا رضایت از جراحی بینی های استخوانی بیش تر از جراحی سایر بینی ها باشد. بینی های استخوانی احتمال بازگشت کمتری دارند و بینی بعد از سالیان سال رشد نخواهد داشت.

جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی های گوشتی محدودیت هایی دارند که از مهم ترین ویژگی های آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ضخامت زیاد پوست بینی نسبت به بینی های استخوانی، از مشخصه های بارز بینی های گوشتی است.
  • چربی های زیادی در نواحی اطراف پوست بینی های گوشتی جمع شده اند.
  • پهنای نوک و پل بینی زیاد است.
  • بینی میزان چربی بیشتری دارد.
  • بینی های گوشتی، استخوان و غضروف کمی دارند و بخش عمده بینی را پوست بینی تشکیل داده است.

جراح بینی خوب کیست و چه ویژگی هایی دارد؟

پاسخ به این پرسش،قطع و یقین،اهمیت بسیار حیاتی دارد؛ و چنانچه این نوشتار کوتاه را از آغاز دنبال کرده باشید خواهید دانست که از این نظر، بهترین جراح زیبایی کسی است که از فلسفه ای متعالی پیروی کند. یک جراح بینی ماهر،در واقع یک مجسمه‌ساز کار‌کشته است،که در یک نگاه باید تصویر بینی زیبا را به جای یک بینی نه چندان زیبا ببیند،و در همان نگاه،تصور کند که کجای این حجم طبیعی،اضافی است و باید برداشته شود تا از دل آن، یک مجسمه واقعی و صد البته ،زیبا بیرون بیاید. در کشور ما، سالیانی است که اعمال جراحی در اشکال مختلف آن شیوع پیدا کرده اند. بخشی از این اعمال به سبب گسترش فرهنگ‌های خاص وارداتی رایج شده اند که انگاره هایی از فرهنگ مدرن را در خود دارند، و بخشی دیگر،معطوف به حس کمال جویی و زیبایی طلبی افراد در جامعه ما هستند.

 

 

مشاوره و معاینه قبل از جراحی بینی

جراح بینی قبل از انجام جراحی با معاینه وضعیت سلامت عمومی کاندید جراحی بینی و همچنین بررسی همه جانبه بینی او از جمله نوع و جنس پوست، موقعیت تیغه و مجاری داخلی بینی درباره نوع جراحی راهنمایی های لازم را به بیمار می دهد تا او نیز در جریان روند جراحی قرار گیرد.

در مرحله بعد هدف بیمار از جراحی مشخص خواهد شد، چراکه متقاضیان جراحی بینی یا به علت جراحی زیبایی به پزشک مراجعه کرده و یا به علت های درمانی درصدد جراحی بینی برمی آیند. پزشک با در نظر گرفتن هدف بیمار و به خصوص شرایط سلامتی او بهترین نوع جراحی بینی را پیشنهاد می دهد. پس از مشاوره کامل پزشک با استفاده از عکس دیجیتالی طرح کامپیوتری بینی بیمار بعد از جراحی را به او نشان خواهد داد، تا کاملا از نتیجه جراحی آگاهی یابد. در آخر نیز با توجه به آزمایشاتی که متقاضی به درخواست او انجام داده است برای جراحی بینی آماده می شود.

 

انوع بیهوشی در جراحی بینی

متقاضی جراحی بینی در انتخاب نوع بیهوشی آزاد بوده و می تواند یکی از سه نوع بیهوشی را برای جراحی انتخاب کند. انواع بیهوشی در جراحی بینی عبارت اند از:

  • بیهوشی عمومی
  • بی حسی موضعی
  • بیهوشی از طریق آرامبخش ها

در بیهوشی عمومی بیمار کاملا هوشیاری خود را از دست داده و در بی حسی موضعی منطقه ای از بدن به وسیله تزریق بی حس کنند بی حس می شود.

اگر این سوال در ذهنتان ایجاد شده است که کدام نوع بیهوشی بهتر است؟ باید بگوییم که پزشک با توجه به خواسته بیمار و همچنین با در نظر گرفت نوع جراحی بینی بهترین نوع بیهوشی را به بیمار پیشنهاد می کند.

انواع جراحی بینی

زمانی که صحبت از بیهوشی در انواع جراحی بینی به میان می آید سوال بعدی برای متقاضیان چگونگی انواع جراحی بینی است. اگر شما خواننده عزیز یکی از هزاران افرادی هستید که فکر جراحی بینی به سرتان زده است دانستن چگونگی فرآیند جراحی های بینی خالی از لطف نیست.

جراحی بینی با لیزر از جمله متود هایی است که تحقیقات و بررسی های قطعی در زمینه نتیجه دهی مطلوب آن ها صورت نگرفته است

انجام جراحی های بینی خارج از دو نوع جراحی بین باز و جراحی بینی بسته نیست. البته اگر نخواهیم گول تبلیغات رسانه ای مبنی بر جراحی بین با لیزر را بخوریم. روش های ابداعی مثل جراحی بینی با لیزر از جمله متود هایی است که تحقیقات و بررسی های قطعی در زمینه نتیجه دهی مطلوب آن ها صورت نگرفته است، لذا نمی توان آنها به عنوان روشی جدید در نظر گرفت.

اما جراحی باز و جراحی بسته بینی به شکل است؟

در جراحی بینی باز که به نسبت جراحی بینی بسته روش جدید تری به حساب می آید، برشی کامل بر ناحیه کلوما ایجاد شده که در نتیجه آن پوست روی بین برداشته می شود و پزشک قادر است تمامی اعضای داخلی بینی را مشاهده کند. در این روش میزان تورم و کبودی پس از جراحی بیشتر بوده و از لحاظ میزان اسکار از روش جراحی بینی بسته از مطلوبیت کمتری برخوردار است. اما آنچه این جراحی را در میان پزشکان محبوب کرده است میزان دسترسی به نواقص بینی و نتیجه دهی بهتر به علت اصلاحات استخوان بینی است.

در جراحی بینی بسته همانطور که اشاره شد به دلیل نداشتن برش روی بینی بیمار نگران بهبود جای اسکار نبوده، اما به دلیل عدم دید بهتر پزشک به اعضای داخلی بینی و همچنین عدم امکان بررسی استخوان و ساختار داخلی بینی از محبوبیت کمتری برخوردار است. در این جراحی پزشک با برش هایی در داخل بینی جراحی را انجام می دهد.

البته باید در نظر داشته باشید که پزشک با لحاظ اینکه  نوع بینی گوشتی باشد یا استخوانی بهترین روش را برای جراحی انتخاب خواهد کرد.

آنچه جراحی بینی باز  را در میان پزشکان محبوب کرده است میزان دسترسی به نواقص بینی و نتیجه دهی بهتر به علت اصلاحات استخوان بینی است.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

به جهت اینکه جراحی بینی به عنوان بیشترین جراحی پلاستیک در کشور ما انجام می شود، بنابراین افراد زیادی نیازمند آگاهی در مراقبت پس از این جراحی هستند. دور از ذهن نیست اگر مراقبت بعد از جراحی بینی را نیمی از به دست آوردن نتیجه مطلوب بدانیم. لذا در ادامه این مقاله به بررسی مراقبت های بعد از جراحی بینی خواهیم پرداخت:

  • اولین توصیه بعد از جراحی بینی خودداری از نوشیدن آب و خوردن غذا به مدت ۴ است. پس از این زمان می توانید مقداری آب و یا آب میوه استفاده کنید.
  • برای به حداقل رساندن میزان کبودی و تورم می توانید از کمپرس آب سر استفاده کنید.
  • بعد از سپری شدن ۳ روز از جراحی می توانید فعالیت های معمول روزانه خود را آغاز کنید.
  • برای تسکین درد ها نیز می توانید با تجویز پزشک از مسکن ها استفاده کنید.
  • در مدت زمانی که روی بینی شما با کچ پوشانده شده است، از لباس هایی استفاده کنید که دارای یقه باز بوده تا در تعویض آن به مشکل مواجه نشوید.
  • تا ۶ روز بعد از جراحی گچ روی بین شما خواهد بود، بنابراین باید در زمان استحمام مراقب باشید که گچ آن خیس نشود.
  • اگر در ورزش شنا فعالیت دارید به مدت ۴ هفته از انجام آن منع هستید و همچنین باید به مدت ۶ ماه از انجام دیگر ورزش های سنگین خودداری کنید.

هزینه جراحی بینی

همانطور که اشاره شد این جراحی در آمار جراحی هایی که در ایران صورت می گرد، گوی سبقت را ربوده است. بنابراین از جمله جراحی هایی است که متقاضیان زیادی دارد لذا هزینه هایی که برای این جراحی در نظر گرفته می شود، اغلب با نواسانات زیادی همراه است. هزینه های جراحی بینی بنابر نوع جراح از جهت تخصص و مهارت، نوع جراحی و روش انجام آن همچنین بیمارستانی که جراحی در آن انجام می شود متفاوت خواهد بود.

البته باید توجه داشته باشید که اگر جراحی بینی بنا به تشخیص پزشک جهت درمان صورت گیرد، مثل جراحی انحراف بینی جراحی پولیپ بینی و … مشمول استفاده از بیمه خواهد بود و در هزینه ها بیمار تاثیر به سزایی خواهد داشت. بنا براین متقاضی جراحی بینی می داند با در نظر گرفتن تمامی این فاکتور ها و همچنین انتخاب بهترین جراح پلاستیک نمی توان قیمت مشخصی را بیان کرد.

جراحی بینی

هر ساله هزاران نفر برای انجام جراحی بینی به جراحان پلاستیک مراجعه می کنند. برای انجام جراحی بینی هدف های مختلفی وجود دارد که از جمله این اهداف می توان به بهبود ظاهر بینی، بهبود مشکلات تنفسی و اصلاح نقص های مادرزادی بینی (یا مشکلاتی که در اثر آسیب و ضربه به وجود آمده است)، رفع افتادگی بینی و … اشاره نمود.

متقاضیان به این دلایل به فوق تخصص پلاستیک مراجعه می کنند تا وی ساختار بینی و عملکرد آن را بررسی کند و بهترین روش را برای عمل بینی انتخاب نماید. باید بدانید که کیفیت تنفس فرد هم همانند ظاهر و زیبایی بینی اهمیت دارد بنابراین جراح باید به ساختار بینی و چگونگی عملکرد آن تسلط کامل داشته باشد.

جراحی بینی
جراحی بینی

جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی با نام رینوپلاستی هم شناخته می شود و در حقیقت شکل بینی را با توجه به ظاهر صورت تغییر می دهد. بینی بعد از جراحی باید با دیگر اجزای صورت در تناسب باشد و حتی دیگر اجزای صورت را زیباتر نشان دهد. زیرا بینی یکی از مهم ترین اجزای صورت است و حتی تغییر بسیار کوچکی در بینی می تواند ظاهر فرد را بهبود دهد. بهتر است که قبل از جراحی، بیمار تصویر واقع بینانه و واضحی از نتیجه نهایی بینی داشته باشد و با محدودیت ها و عوارض جراحی بینی آشنا باشد.

رینوپلاستی یکی از جراحی های مهم و پیچیده است که طی آن بیمار با پزشک صحبت های اولیه را انجام می دهد و توقعات خود را از جراحی بیان می کند. همچنین پزشک بیمار را در جریان روند جراحی و تکینیک های مورد استفاده قرار می دهد. نوع پوست، نژاد، سن و دیگر فاکتورها برای انتخاب نوع تکنیک جراحی اهمیت بسیار بالایی دارد.

عوارض عمل بینی

جراح فوق تخصص پلاستیک تمامی عوارض جراحی بینی را گرچه در موارد بسیار نادری رخ دهد ، به بیمار توضیح می دهد. همچنین محل جراحی را برای بیمار توضیح می دهد. به جز در مواردی که مشکل تنفسی شدیدی وجود دارد و یا نیاز به اصلاح نقایص مادرزادی و آسیب های وارده به بینی است، بیماران جوان تر نباید تا رشد کامل استخوان های بینی یعنی تا سن ۱۵ الی ۱۶ سال برای جراحی اقدام نمایند.

برای تغییر شکل بینی می توان برش های داخلی یا خارجی بر روی بینی ایجاد کرد و پوست روی بینی را بلند نمود. سپس استخوان های بینی و غضروف های اضافی برداشته می شوند و برای فرم دادن یک بینی جدید، تنظیم می شوند. پس از انجام این اقدامات اصلاحی پوست روی بینی قرار می گیرد و بخیه زده می شود. البته در صورت نیاز قبل از بخیه زدن، پوست اضافی بریده می شود. اسپلینت بینی یا گچ به صورت موقتی بر روی بینی قرار داده می شود تا از ضربه های احتمالی به بینی جلوگیری شود و شکل بین حفظ گردد. اسپلینت بعد از ۵ الی ۷ روز برداشته می شود.

جراحی بینی
جراحی بینی

در برخی موارد برای جلوگیری از بسته شدن مجرای بینی از تامپون استفاده می کنند تا ساختار سوراخ های بینی حفظ گردد. تامپون ها نهایتاً یک هفته بعد از جراحی بینی کشیده می شوند.

جراحی انسداد بینی

بسیاری از بیماران به دلیل انسداد بینی تمایل به انجام جراحی بینی دارند. این عارضه می تواند به دلیل یک مشکل ساختاری در بینی و یا ناشی از تورم باشد. تورم بینی به دلایل مختلفی مانند آلرژی، التهاب سینوسی مزمن یا دیگر بیماری ها بروز می کند.

در برخی موارد انسداد بینی به دلیل انحراف تیغه بینی است که در این صورت ظاهر بینی حالتی شکسته یا خمیده پیدا می کند. انحراف تیغه بینی در اکثر موارد به دلیل آسیب و ضربه است. این انحراف بینی می تواند باعث بسته شدن کامل یک یا هر دو مجرای بینی شود. حدوداً ۸۰ درصد از افراد به صورت خفیف یا شدید به انحراف تیغه بینی مبتلا هستند ولی در صورتی که انحراف تیغه بینی، انسداد بینی شدیدی ایجاد نکرده باشد و مشکلات تنفسی در پی نداشته باشد، نیازی به درمان نیست.

در موارد شدید انحراف تیغه بینی می توان با جراحی سپتوپلاستی به بهبود ساختار بینی پرداخت. تغییرات ساختاری و زیبایی بینی می تواند به صورت همزمان انجام گیرد که در این صورت به این جراحی سپتورینوپلاستی گفته می شود.

بزرگ بودن ساختار داخلی بینی هم یکی دیگر از علل انسداد بینی است. گاهی اوقات نیاز است تا با جراحی به کوچک کردن و باز کردن مجرای بینی اقدام کرد.

آلرژی هم یکی دیگر از دلایل بزرگ شدن ساختار داخلی بینی و در نتیجه انسداد مجراهای بینی است. در این موارد می توان با درمان آلرژی به درمان انسداد بینی پرداخت.

جراحی برای اصلاح افتادگی دریچه های تنفسی

در برخی موارد مجراهای بینی باریک هستند و یا با افتادگی دریچه های تنفسی، مجرای ورودی بینی بسته می شود و جریان هوا مسدود می شود. در این صورت غضروف بینی که نقش حمایتی از بینی را دارد به دلیل فشاری که ناشی از تنفس از داخل به آن وارد می شود، دچار افتادگی می شود.

در این صورت در ابتدا برای فرد چسب های مخصوصی تجویز می گردد ولی در صورتی که بهبود نیابد می توان با جراحی به اصلاح انسداد بینی پرداخت. بدین صورت جریان هوای عبوری از بینی فشاری به غضروف وارد نمی کند و ظاهر بینی بهبود می یابد.

برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با دکتر امیر رضا معتبر فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و جراح زیبایی
با شماره ۲۶۶۴۵۸۴۱ – ۲۲۲۵۵۰۳۷ تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

 

جراحی افتادگی بینی

بالا رفتن سن و سال یکی از دلایل شایع افتادگی بینی است که در این شرایط غضروف بینی و نوک بینی به مرور زمان ضعیف می شوند و به دلیل جاذبه زمین حالت افتاده می گیرد. افتادگی بینی در برخی موارد می تواند باعث انسداد مجراهای بینی شود. تنفس از دهان و تو دماغی حرف زدن و مشکلات تنفسی از موارد شایع ناشی از افتادگی بینی هستند. اگر با بلند کردن نوک بینی تنفس فرد بهبود یابد در این موارد نیاز است تا جراحی برای بالا بردن نوک بینی و غضروف ها صورت گیرد. با یک جراح فوق تخصص پلاستیک در این باره صحبت کنید. در این جراحی با ایجاد برش های خاصی در زیر بینی، نوک بینی اصلاح و تیغه بینی اصلاح می گردد.

جراحی شکستگی بینی

کج شدن بینی و کبودی اطراف بینی و چشم ها که در پی تروما و ضربه نمایان می شود معمولاً نشان دهنده شکستگی بینی است. در این شرایط باید سریعاً به پزشک مراجعه نمود تا برای جراحی اقدام گردد. شکستگی بینی می تواند باعث تورم و انسداد مجراهای بینی و تورم بینی شود. گاهی به دلیل تورم و کبودی بینی نمی توان شکستگی بینی را تشخیص داد که در این موارد بیمار باید ۴۸ تا ۷۲ ساعت صبر کند و در این مدت بر روی بینی و نواحی اطراف از یخ استفاده کند و پس از آن برای تشخیص قطعی شکستگی به پزشک مراجعه داشته باشد.

منبع : https://www.enthealth.org/be_ent_smart/nasal-surgery-fixing-form-and-function/

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
دکتر امیر رضا معتبر

فوق تخصص جراحی پلاستیک , ترمیمی و جراح زیبایی عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران میباشد داشتن سابقه متعدد اعمال جراحی زیبایی بینی ,صورت و پری اوربیت(پلک) عضو هیات علمی و استادیار دانشکده پزشکی

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۱۵ دقیقه
تماس با پزشک