جراحی پروتز سینه + مزایا و مراحل جراحی
جراحی پروتز سینه یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است که با افزایش سایز سینه ها و فرم دادن به آن ها، سبب افزایش اعتماد به نفس در خانم ها می شود. قبل از تصمیم گیری برای انجام عمل پروتز سینه، نیاز است تا با جراح پلاستیک جهت مشاوره و بررسی جزئیات عمل صحبت نمایید. پزشک با استفاده از نیازهای و براساس فرم سینه ها، بهترین روش پروتز سینه را برای شما توصیه خواهد کرد.
منظور از پروتز سینه چیست؟
یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی که سبب افزایش حجم و فرم دهی سینه ها می شود، پروتز سینه است. این عمل محبوب با هدف تقارن و تناسب سازی و افزایش سایز سینه ها صورت می گیرد و انواع مختلفی چه به لحاظ شکل و چه به لحاظ جنس و برند دارد. انتخاب نوع آن براساس آناتومی بدن فرد صورت می گیرد. این عمل از طریق برش کوچکی انجام می شود، بنابراین جای بخیه اندک خواهد بود. در این مقاله در خصوص جراحی پروتز سینه و انتخاب بهترین جراح پلاستیک برای این عمل توضیح داده شده است که می توانید برای کسب همه این اطلاعات و اطلاعات مرتبط با این جراحی، در ادامه با ما همراه باشید.
دلایل انجام جراحی پروتز سینه
- در صورتی که خانمی از اندازه سینه های خود ناراضی باشد و سینه ها بسیار کوچک باشند.
- بازسازی اندازه و فرم سینه ها بعد از بارداری و یا کاهش وزن های شدید
- بهتر شدن فرم سینه ها. در برخی خانم ها یکی از سینه ها از دیگری کوچکتر می باشد که در چنین مواردی، جراحی پروتز سینه گزینه بسیار مناسبی می باشد.
کاربردهای جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه کاربردهای مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد :
افزایش سایز سینه
اصلی ترین کاربرد جراحی پروتز سینه، افزایش سایز سینه است. اینکه تا چه اندازه سینه ها باید افزایش سایز داشته باشند، باید با صلاحدید پزشک متخصص صورت گیرد.
ترمیم و بازسازی سینه
جراحی ماستکتومی زمانی انجام می شود که فرد به سرطان سینه دچار شده است و فرد مجبور به برداشتن هر دو یا یکی از سینه ها شده است. پس از دیگر کاربردهای جراحی پروتز سینه می توان به بهبود ظاهر و ترمیم سینه ها اشاره کرد.
افزایش اعتماد به نفس در افراد
فردی که سینه های وی به دلیل عدم تقارن و یا سایر موارد و در کل ظاهر، دچار مشکل داشته باشد، با انجام جراحی پروتز سینه اعتماد به نفس وی افزایش می یابد.
ژنتیک و مشکلات مادرزادی
افرادی که مشکلات مادرزادی و یا نقص های ژنتیکی دچار هستند؛ به طور مثال افرادی که به طور ژنتیکی سینه ای آن ها به اندازه کافی رشد نکرده است، اقدام به جراحی پروتز سینه می کنند.
انتخاب کاندیدای مناسب برای جراحی پروتز سینه
جراحی افزایش سایز سینه یک روش جذاب در زمینه جراحی زیبایی است که به منظور بزرگتر کردن یا ایجاد تناسب و تقارن در سینهها اجرا میشود. افزایش حجم سینه میتواند از طریق تزریق چربی از مناطق دیگر بدن یا استفاده از ایمپلنتها یا پروتزهای داخل سینه صورت گیرد. افراد مناسب برای این جراحی شامل افرادی هستند که به دلایل مختلف میخواهند حجم سینه خود را افزایش دهند یا به دلیل مواردی مانند:
- افرادی که به هر دلیلی کاهش وزن داشتهاند.
- خانمهای باردار که پس از زایمان سینههایشان شل و افتاده شدهاند.
- افرادی که به علت سرطان سینه مجبور به تخلیه سینههای خود شدهاند.
برای اطمینان از مناسب بودن شما برای جراحی پروتز سینه، میتوانید در آزمون مشارکت کنید.
بعضی افراد با سینههای کوچک و باسن پهن ممکن است با عدم تناسب اندام مواجه شوند و افزایش سایز سینه میتواند این تناسب را ایجاد کند. همچنین افرادی که سینههای نامتقارن دارند نیز ممکن است به دنبال اجرای جراحی پروتز سینه باشند. در برخی مواقع، کوچک بودن سینهها ممکن است به دلیل عدم رشد در سن رشد باشد.
روند جراحی پروتز سینه
جهت قرارگیری پروتز در داخل سینه، برش در یکی از نواحی زیر ایجاد می شود:
- زیر چین های سینه
- زیربغل
- دور هاله قهوه ای رنگ اطراف نوک سینه
جراح باید در نحوه صحیح قرار دادن پروتز در داخل سینه دقت کافی را داشته باشد. در پایان، برش ایجاد شده بخیه زده می شود.
امکان قرار دادن پروتز زیر بافت سینه و یا زیر عضلات قفسه سینه نیز وجود دارد. برخی جراحان بر این باورند که قرار دادن پروتز زیر عضلات قفسه سینه، احتمال بروز عوارضی از قبیل سفت شدن بافت اطراف پروتز را به حداقل می رساند و تداخل کمتری را در تست ماموگرافی ایجاد می کند.
در جراحی پروتز سینه از پروتزهای سالینی و پروتزهای سیلیکونی استفاده می شود.
پروتزهای سالینی، از آب نمک استریل پر شده اند و فرم یک دست و سفتی را برای سینه ها فراهم می کنند. در صورتی که این نوع پروتز دچار نشت و یا ترکیدگی شود، مایع درون آن جذب بدن می شود.
پروتزهای سیلیکونی، با ژل سیلیکون پر شده اند و باعث می شوند سینه ها به فرم طبیعی نزدیک باشند. در صورتی که این نوع پروتز دچار نشت و یا ترکیدگی شود، مایع درون آن به داخل پاکت پروتز می ریزد. خانم هایی که خواهان استفاده از این نوع پروتز هستند باید مراجعه به پزشک را در برنامه خود قرار دهند. تست اولتراسوند و MRI، از جمله تست هایی هستند که به بررسی وضعیت پروتز کمک می کنند.
در پایان جراحی، پانسمان الاستیکی بر روی سینه ها قرار می گیرد و توصیه می شود بیمار برای مدتی از پستان بند مخصوص استفاده کند تا سینه ها به سمت هم کشیده شوند.
مزایای عمل پروتز سینه
عمل پروتز سینه برای زنانی که با حجم، شکل یا تناسب سینههای خود مشکل دارند، مزایای زیادی به همراه دارد. در ادامه به برخی از مزایای عمل پروتز سینه می پردازیم :
بهبود ظاهر و اعتماد به نفس : پروتز سینه میتواند به زنان کمک کند تا ظاهر سینههای خود را بهبود بخشند و به شکل و حجم دلخواه خود برسند. این بهبود ظاهری میتواند بهبود قابل توجهی در اعتماد به نفس و خودتحکمی زنان ایجاد کند.
ایجاد توازن بین قسمتهای بدن : پروتز سینه میتواند به توازن و تناسب بین سینه ها و سایر قسمتهای بدن کمک کند. این مزیت به ویژه برای زنانی که از تناسب ناهمگن سینهها رنج میبرند، مفید است.
بازگشت به تناسب اندام قبلی : پس از بارداری، شیردهی و کاهش وزن، اندازه و شکل سینهها ممکن است تغییر پیدا کند. پروتز سینه میتواند به زنان کمک کند تا به تناسب و شکل قبلی سینههای خود بازگردند.
اصلاح ناهنجاریها و دفرم بودن سینه ها : در برخی موارد، زنان ممکن است با ناهنجاریهای ساختاری در سینهها مواجه شوند. عمل پروتز سینه میتواند این ناهنجاریها را اصلاح کند و به زنان کمک کند تا سینههایی با شکل طبیعی و هماهنگ داشته باشند.
غربالگری سرطان سینه بعد از جراحی پروتز سینه
پروتز سینه می تواند تداخلاتی را در روند تست ماموگرافی ایجاد کند.
- ممکن است پروتز روند یافتن بافت و توده غیر طبیعی و یا تشخیص سرطان را دشوار سازد.
- رسوب کلسیم و یا اسکار اطراف پروتز می تواند مشابه بافت سرطانی به نظر برسد. در موارد نادر، این مورد می تواند باعث ترکیدن پروتز و یا ترشح شود.
آیا جراحی پروتز سینه عوارض و خطراتی را به همراه دارد؟
یکی از مهم ترین مسائل در خصوص پروتز سینه، تشخیص سخت سرطان سینه در ماموگرافی می باشد. برخی دیگر عوارض احتمالی عبارتند از:
- کاهش میزان حساسیت در نوک سینه
- تغییر فرم و اندازه سینه بعد از جراحی
- تغییر در پروتز به مرور زمان
گاهی احتمال بروز عفونت، خونریزی و یا تشکیل اسکار غیر طبیعی نیز وجود دارد. اما نکته اصلی این است که در صورتی که این جراحی توسط جراح پلاستیک با تجربه در این زمینه انجام شود، قطعا احتمال بروز این عوارض نیز به حداقل خواهد رسید.
آیا پروتز سینه باعث تغییر در حساسیت سینه میشود؟
بله، پروتز سینه ممکن است سبب بروز حساسیت هایی در این ناحیه شود. این تغییرات ممکن است به دلیل جراحی و تغییر در ساختار سینهها رخ دهد. تغییراتی که در ناحیه سینه ایجاد می شوند، به شرح زیر است :
- کاهش حساسیت: پس از عمل پروتز سینه، برخی افراد ممکن است شاهد کاهش حساسیت در سینهها ی خود شوند. این امر ممکن است به دلیل تحریک و تغییر در عصبها و بافتهای سینه رخ دهد.
- افزایش حساسیت: در برخی موارد نادر، بعضی از افراد ممکن است پس از عمل پروتز سینه، شاهد افزایش حساسیت در سینههای خود را باشند. این امر نیز ممکن است به دلیل تغییر در عصبها و بافتهای سینه باشد.
- تغییر الگوی حساسیت: بعضی افراد ممکن است پس از عمل پروتز سینه، تغییر در الگوی حساسیت سینههای خود را تجربه کنند. به عنوان مثال، مناطق حساسیت ممکن است تغییر کنند یا مناطق جدیدی به عنوان نتیجهای از جراحی حساس شوند.
نتایج جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه نتایج بسیار خوب و درخشانی را به همراه دارد و بسیاری از خانم ها از نتیجه جراحی رضایت کامل دارند. این جراحی به بالا رفتن سطح اعتماد به نفس بیمار نیز کمک می کند. اما نکته مهم این است که بیمار باید انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از نتایج این جراحی داشته باشد.
مواردی از قبیل بالا رفتن سن و یا افزایش و کاهش وزن، بر روی ظاهر و فرم سینه ها تاثیر می گذارند و در صورتی که خانمی در آینده از فرم سینه های خود ناراضی باشد، می تواند مجدد تحت جراحی قرار بگیرد.
آمادهسازی و اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه تحت بیهوشی کلی اجرا میشود، بنابراین اگر شما به بیماری خاصی مبتلا هستید یا از داروهای خاصی استفاده میکنید، حتماً جراح خود را در جریان قرار دهید. اگر دخانیات یا الکل مصرف میکنید، حداقل یک ماه قبل از جراحی باید این مصرف را متوقف کنید. همچنین، دو هفته قبل از عمل، مصرف قرصهای ضد انعقاد خون را قطع کنید.
ضروری است که شب قبل از جراحی حمام کنید و صبح روز عمل ناشتا باشید. در روز جراحی، کارت شناسایی و مدارک پزشکی خود را به همراه داشته باشید و گن مخصوص با اندازهی تعیینشده توسط جراح را همراه داشته باشید.
یکی از مهمترین نکات قبل از جراحی پروتز سینه، انتخاب بهترین جراح برای این عمل است. سپس باید به مشاوره با پزشک متخصص پرداخته و سوابق پزشکی، نتیجهی جراحی، احتمال بروز عوارض در حین و بعد از جراحی را مورد بررسی قرار دهید.
مرحلهی معاینه پزشکی و بررسی بافت و آناتومی سینه نیز اقدامات دیگری هستند که با توجه به فرم سینه، نظر پزشک و ترجیحات بیمار، انتخاب بهترین نوع پروتز سینه را تضمین میکنند.
همراه با این اقدامات، بیمار باید نکات و مراقبتهایی را انجام دهد تا دورهی نقاهت خود را راحتتر و کوتاهتر طی کند. این نکات شامل عدم مصرف داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی مانند آسپیرین و داروهای حاوی آسپیرین قبل از جراحی، پرهیز از مواد مخدر و دخانیات، و نخوردن یا نیاشامیدن غذا و مایعات تا ۸ ساعت قبل از عمل جراحی میشود.
عوارض جراحی پروتز سینه
در صورتی که عمل پروتز سینه توسط بهترین جراح پروتز سینه انجام شود، این جراحی به عنوان یک عمل کم تهاجمی با عوارض کم شناخته میشود. اما مانند هر جراحی دیگری، عمل پروتز سینه هم با عوارض احتمالی خود همراه است. با رعایت مراقبتهای لازم در مراحل قبل و بعد از جراحی، و انتخاب دقیق جراح پلاستیک، میتوان احتمال بروز عوارض را به حداقل رساند. عوارض ممکن پس از این جراحی عبارتند از:
- ظاهر نامناسب برشها
- خونریزی
- عدم قرینگی پستانها
- قرار دادن نادرست پروتز در محل
- عفونت
- بهبودی آهسته زخمها
- بیحسی در ناحیه سینه (معمولاً موقت)
- پارگی پروتز سینه
- چینخوردگی پوست
- عوارض بیهوشی عمومی
- درد
- حرکت پروتز
- ایجاد کپسول در اطراف پروتز میشوند.
جراحی پروتز سینه چقدر طول میکشد؟
اینکه جراحی پروتز سینه چقدر به طول می انجامد، بسته به عوامل مختلفی دارد. این عوامل می تواند در تعیین مدت زمان این جراحی تاثیر گذار باشند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- سلامت عمومی بیمار
- جراحی اولیه یا ترمیمی
- تجهیزات و تکنیکهای مورد استفاده در جراحی
- مهارت جراح
مدت زمان این جراحی می تواند از یک ساعت تا چندین ساعت متغیر باشد.
سوالات متداول
جراحی پروتز سینه که با بیهوشی انجام میشود، سبب می شود تا دیگر فرد احساس درد نکند. پس از جراحی، پزشک متخصص با تجویز داروها و سایر روش ها می توانند به کاهش درد پس از جراحی کمک کنند.
پس از گذشت مدت زمان کافی و با مشورت پزشک، افراد می توانند به فعالیت های ورزشی خود بازگردند. اما این کار باید به صورت تدریجی انجام شود.