info@dr-motabar.com   26645841-22255037 (021)

پروتز سینه و شیردهی

پروتز سینه و شیردهی

بسیاری از افراد برایشان این سوال پیش می اید که آیا می توانند با وجود پروتز سینه باردار شده و به فرزند خود شیر دهند؟ باید بگوییم پروتز سینه و شیردهی به صورت همزمان امکانپذیر است. البته این امر به عواملی همچون اندازه و محل قرارگیری ایمپلنت ها و نوع جراحی بستگی دارد. در صورتی که برش ها زیر چین سینه یا از زیر بغل باشد، مشکلی در شیردهی ایجاد نمی کند. اما اگر برش در اطراف آرئول باشد، ممکن است مشکلاتی به وجود آید، چرا که زیرا احتمال بریده شدن مجاری شیر وجود دارد.

تاثیر ایمپلنت در شیردهی

پروتز های سیلیکونی پستان معمولاً در پشت غدد شیر یا زیر ماهیچه‌های قفسه سینه قرار می‌گیرند، که بر میزان شیردهی تأثیری ندارد. با این حال، محل و عمق برش مورد استفاده برای جراحی شما ممکن است بر توانایی شما در شیر دادن تاثیر بگذارد.

جراحی که آرئول را دست نخورده نگه می‌دارد، کمتر مشکل ایجاد می‌کند. آرئول ناحیه تیره اطراف نوک پستان است. اطراف نوک پستان دارای عصب هایی است. زمانی که نوزاد تز شیر مادر تغذیه می کند، سطح هورمون های پرولاکتین و اکسی توسین افزایش می یابد. پرولاکتین سبب تولید شیر مادر می شود، در حالی که اکسی توسین باعث بی حالی می شود. در صورت صدمه دیدن اعصاب اطراف نوک پستان، هنگامی که فرزند در حال تغذیه از شیر مادر است، احساس کاهش می یابد و همین سبب کاهش شیردهی می شود.

در پروتزهای سیلیکونی سینه ببا ایجاد برش هایی که در زیر سینه یا زیر بغل یا ناف ایجاد می شود کمتر در شیردهی اختلال ایجاد می کند.

آیا شیر دادن با ایمپلنت بی خطر است؟

تا به حال هیچ گزارشی مبنی بر مشکلات مادرانی که ایمپلنت سیلیکونی داشته اند، در حین شیردهی دریافت نشده است. با این حال، مطالعه‌ های زیادی در این رابطه انجام شده است که سطوح سیلیکون را اندازه‌ گیری می کند. تا به حال نیز موردی یافت نشده است که بتواند افزایش خطر نقص مادرزادی را در نوزادان تازه متولد شده از مادرانی که به تازگی پروتز سینه انجام داده اند.

پروتز سینه می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • امکان نیاز به جراحی های اضافی برای اصلاح یا برداشتن
  • انقباض کپسولی، که زمانی رخ می دهد که بافت اسکار در اطراف ایمپلنت ایجاد می شود و باعث فشردن می شود.
  • تغییر در احساس سینه و نوک پستان
  • درد سینه
  • پارگی ایمپلنت ها

نکاتی در مورد شیردهی

یک سری کارها جهت افزایش تولید شیرباید صورت گیرد تا بتوان به کودک کمک کرد تا مواد مغذی لازم و کافی را از شیر مادر دریافت نمایند.

ما در اینجا چند نکته را جهت کمک به شما جهت شیردهی همزمان با پروتز سینه ارائه می دهیم :

  1. بهتر است کودک بیش تر اوقات از شیر مائر تغذیه کند
    تغذیه با شیر مادر 8 تا 10 بار در روز می تواند به ایجاد و حفظ تولید شیر کمک کند. حس مکیدن سینه توسط کودک برای تامین مواد مغذی باعث تولید شیر کافی می شود. هرچه دفعات شیردهی بیش تر باشد، بدن شیر بیش تری تولید می کند.

نکاتی درمورد شیردهی با پروتز

حتی اگر فقط بتوانید مقدار کمی شیر تولید کنید، همچنان در هر شیردهی آنتی بادی و تغذیه کودک خود را تامین می کنید.دانستن این نکته ضروری است که شیر دهی از هر دو سینه سبب افزایش شیر در هر دو سینه می شود.

آیا مادر بعد از جراحی سینه یا نوک سینه می تواند شیر بدهد؟

معمولا اکثر مادرانی که جراحی سینه یا نوک سینه انجام داده اند می توانند مقداری شیر تولید کنند، اما ممکن است نتوانند شیر کافی جهت تغذیه کودک خود داشته باشند. البته باید این نکته را ذکر کرد که در کنار شیر مادر مکمل هایی هستند که می توانند مواد مغذی را به کودک برسانند. پس از اگر با انجام پروتز سینه شیر به اندازه کافی تولید نشود، جای هیچ نگرانی نیست.

تاثیر روش های مختلف جراحی پروتز سینه بر روی شیردهی

جایگذاری انواع مختلف پروتز سینه می تواند بر شیردهی تاثیر بگذارد که از جمله ان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

تاثیر محل قرار گیری پروتز سینه بر شیردهی

وقتی پروتز قرار می گیرد، مکان قرار گیری آن مابین قفسه و بافت سینه است. قرار گرفتن پروتز زیر عضله قفسه سینه از بروز آسیب به مجاری شیری و اعصاب جلوگیری خواهد کرد.

تاثیر نوع برش ها بر روی شیردهی

در امتداد هاله قهوه ای دور سینه، برشی زده می شود که می تواند به اعصاب آسیب برساند. در مقابل این، برش ها زیر سینه و زیر بغل زده می شود. با ایجاد برش در این نواحی، کم ترین آسیب به اعصاب خواهد رسید.

دکتر امیر رضا معتبر

فوق تخصص جراحی پلاستیک , ترمیمی و جراح زیبایی عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران میباشد داشتن سابقه متعدد اعمال جراحی زیبایی بینی ,صورت و پری اوربیت(پلک) عضو هیات علمی و استادیار دانشکده پزشکی
[yarpp]

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
تماس با پزشک