تاثیر افزایش سن بر جراحی پروتز سینه
کسانی که سن بالایی دارند و درصدد جراح جراحی پروتز سینه هستند، باید بدانند که تاثیر افزایش سن بر جراحی پروتز سینه قطعی است. در این مقاله در خصوص این جراحی و افزایش سن صحبت خواهیم کرد.
آیا افزایش سن در خراب شدن پروتز سینه نقش دارد؟
قبل از اینکه جراحی پروتز سینه انجام دهید، باید به این مساله آگاه باشید که آن ها مادام العمر نیستند و بسته به برند انتخابی و نوع جراحی می توانند ماندگاری های متفاوتی داشته باشند. امکان تعویض پروتز سینه ۱ الی ۲ بار میسر است.
طول عمر پروتزهای سینه ۱۰ الی ۲۰ سال است. تا زمانی که ظاهر پروتز سینه خوب باشد و مشکلاتی نظیر پارگی پروتز سینه و یا نشت آن اتفاق نیفتد، نیازی به تعویض آن ها نیست. از بزر گ ترین مشکلاتی که با افزایش سن ممکن است اتفاق بیفتد، پاره شدن یا نشتی پروتزهاست.
البته باید این را در نظر داشته باشید که پروتزهای کنونی از طول عمر بیش تری نسبت به پروتزهای قدیمی برخوردار هستند. پروتزهای نسل جدید طوری طراحی شده اند که اگر پاره شود و یا نشت داشته باشد، باز هم ایمن است و می تواند به بافت اطراف سینه آسیب وارد کند.
آیا پروتز سینه با افزایش سن نیاز به تعویض دارد؟
با افزایش سن میزان تولید کلاژن پوست کاهش مییابد و پوست بدن در تمامی قسمتها دچار افتادگی میشود. اما سینههایی که دارای پروتز هستند به دلیل وزن اضافی ناشی از پروتز، بیشتر در معرض افتادگی هستند. به همین دلیل افرادی که دارای پروتز سینه هستند با افزایش سن علاوه بر تاثیرات منفی ناشی از وزن سینه، تاثیرات منفی که به دلیل وزن پروتز سینه ایجاد میشود را نیز خواهند داشت.
سایر عواملی که میتواند با افزایش سن بر ظاهر سینههای پروتز شده تاثیر بگذارد عبارت است از:
- نیروی جاذبهی زمین
- آسیب هایی که به دلیل نور خورشید ایجاد میشود.
- تغییراتی که در طی بارداری و یا شیردهی روی سینهها ایجاد میشود.
- نوسانات هورمونی
- تغییرات وزن
- تغییراتی که در پروتزها با گذشت زمان ایجاد میشود.
به طور کلی با گذشت زمان، سینههایی که پروتز دارند شروع به افتادگی میکنند و حجم و فرمی که در ابتدا داشتند را به مرور از دست میدهند. همچنین پوست سینهی افرادی که پروتز دارند در مقایسه با افرادی که پروتز ندارند نازکتر میشود زیرا در هنگام قرار دادن پروتزهای اولیه مقداری از پوست سینه کشیده میشود.
بنا به دلایلی که اشاره شد اکثر خانمها با افزایش سن، ترجیح میدهند پروتزهای بزرگ قدیمی را خارج نمایند و پروتزهای کوچکتری را استفاده کنند اما برخی دیگر نیز پس از کشیدگی پوست به دلیل افزایش سن، اندازههای پروتز را افزایش میدهند تا سینههایی بزرگتر داشته باشند.
از چه سنی به بعد امکان جراحی پروتز سینه وجود ندارد؟
به طور کلی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد که باعث شود خانمهای مسن نتوانند پروتز سینه را انجام دهند. محدودیتهای سنی که وجود دارد برای سنین زیر ۱۸ یا ۲۲ سال است. در واقع بر اساس دستورالعملهای FDA تا زمانی که رشد سینهها به اتمام نرسد، پروتز سینه نباید انجام شود.
بیشتر خانمها پس از ۵۰ سالگی متوجه میشوند که سینههای آنها دچار افتادگی شده است. از دست دادن حجم و فرم سینه در این سنین میتواند باعث احساس پیری شود اما جراحی پروتز و لیفت سینه در این سن و یا سنهای بالاتر میتواند احساس جوانی و شادابی را به آنها بازگرداند.
جراحی پروتز سینه مانند تمام جراحیها نیاز به آمادگیهایی دارد، در صورتی که به دلیل بیماریهای مزمن و یا مشکلات دیگر، پزشک به شما اجازهی بیهوشی و یا جراحی پروتز سینه را ندهد باید از انجام این جراحی منصرف شوید اما در صورتی که از سلامت جسمانی مناسبی برخوردار هستید و میتوانید عوارض جراحی پروتز سینه را به خوبی تحمل نمائید میتوانید این جراحی را در هر سنی انجام دهید.
آیا افزایش سن تاثیر منفی بر پروتز سینه خواهد داشت؟
یکی از مهم ترین تاثیرهای افزایش سن بر روی پروتز سینه، افتادگی سینه هاست که باید مجددا جراحی صورت گیرد. با بالا رفتن سن به دلیل پروتز سینه ها، میزان افتادگی سینه ها را بالا می برد. بسیاری از خانم ها که قبلا جراحی پروتز سینه انجام داده اند، بعد ز گذشت چند سال، فرم اولیه سینه های خود را از دست داده و دچار افتادگی می شوند. به همین دلیل باید مجددا جراحی پروتز سینه انجام دهند.
جراحی لیفت سینه برای کسانی صورت می گیرد که پروتز سینه ندارند. با این جراحی پوست اضافی برداشت شده و جهت و شکل نوک سینه به سمت بالا می رود. البته جراحی همزمان پروتز سینه و لیفت سینه برای خانم های با سن بالا که به مراتب مشکل بیش تری دارند، قابل انجام است. طی این جراحی همزمان، علاوه بر لیفت سینه، پروتزها تعویض شده و پروتزهایی با اندازه های متفاوت جایگزین می شوند.
سایر تغییرات منفی که با افزایش سن روی پروتزهای سینه ایجاد میشود عبارتند از:
- کاهش حجم اولیه: کاهش حجم اولیه به دلیل افتادگی سینهها و یا تغییر مکان پروتزها ممکن است ایجاد شود. اگر تغییر حجم شدید باشد میتواند نشانهای از پاره شدن پروتز سالین باشد. نشت از پروتز سالین در طی چند روز منجر به کاهش حجم قابل توجه در سینهها میشود.
- عدم تقارن: عدم تقارن میتواند به دلیل مشکل در جراحی اولیه و یا تغییراتی باشد که با افزایش سن روی سینهها ایجاد میشود.