انقباض کپسولی پروتز سینه
انقباض کپسولی پروتز سینه یکی از مشکلات رایج در افرادی است که جراحی پروتز سینه را انجام دادهاند. این عارضه جزو مهمترین عوارض انجام پروتز سینه در بانوان است که اغلب شرایط ناخوشایندی را برای افراد ایجاد کرده و بافت کپسولی را با اختلالاتی مواجه سازد. این وضعیت ممکن است با علائمهای گوناگونی در بدن ظاهر شده و منجربه ایجاد تأثیرات منفی در پروتز سینه شود. این عارضه معمولا در میان ۵ درصد از بانوانی که این جراحی را انجام دادهاند ایجاد شده و در اکثر موارد احتمال پیشبینیکردن آن امری دشوار به نظر میرسد. علت بروز انقباض کپسولی پروتز سینه در بانوان معمولا ناشناخته است. در اکثر موارد، دلایل ابتلا به این عارضه، وجود عفونتهای مختلف در اطراف سینه است که باعث میشود انقباض کپسولی در بدن ایجاد گردد. اگر شما نیز به تازگی جراحی پروتز سینه انجام دادهاید یا به عارضه انقباض کپسولی در این ناحیه دچار شدهاید، توصیه میکنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
کپسول در پروتز سینه چیست؟
فهرست محتوا
کپسول یکی از اجزای مهم در پروتز سینه است که وظایف مختلفی را بر عهده دارد و به ثابت ماندن پروتز در این ناحیه بسیار کمک میکند. این بخش از پروتز، بافت نرمی دارد و این ویژگی معمولا در میان بسیاری از بانوان متفاوت است. در برخی احتمال دارد که این ناحیه در اثر عوامل گوناگون، دچار سفتی و انقباض شدید شود. این بخش از بدن، نقش موثری در جا گرفتن پروتز داشته و باعث ایجاد ظاهری بهتر در بدن بانوان خواهد شد. انقباض کپسولی معمولا در این ناحیه رخ میدهد و اغلب با علائمی همچون درد و تغییر شکل در حالت آن ظاهر خواهد شد.
بیش تر بخوانید => تفاوت پروتز سینه و لیفت سینه
انقباض کپسولی پروتز سینه چه زمانی اتفاق می افتد؟
انقباض کپسولی در پروتز سینه، ازجمله عوارض بسیار مهم در انجام این روش است که اغلب در بخشهای مختلف سینه ایجاد میشود. این عارضه با ایجاد کپسول در نزدیکترین نقاط کاشت ایمپلنت در سینه ایجاد شده و ممکن است علائم مختلفی همچون درد شدید، حساسیت در اطراف آن داشته باشد. این وضعیت جزء مشکلات رايج در کسانی است که جراحی زیبایی سینه را انتخاب کردهاند. بروز انقباض کپسولی باعث بروز فشردگی شدید در سینهها میشود و انحرافاتی را در فرم آن ایجاد میکند. این وضعیت واکنشی طبیعی برای قرار گرفتن یک شی جدید در بخشهای داخلی بدن بیمار به دلیل انجام پروتز سینه خواهد بود.
کسانی که جراحی پروتز سینه انجام دادهاند، مستعد ابتلا به این عارضه خواهند بود. این وضعیت جزء رایجترین عوارض انجام پروتز سینه است و معمولا در زمانهای مختلفی ظاهر میشود. در برخی موارد ممکن است افراد در مدت اولیه پس از گذشت پروتز سینه به این وضعیت دچار شوند. این وضعیت در حالی است که این امکان وجود دارد، پس از گذشت یک سال نیز این عارضه در بدن افراد ایجاد گردد.
چگونه می توان از انقباض کپسولی سینه پیشگیری کرد؟
بروز انقباض کپسولی در افرادی که پروتز سینه انجام دادهاند، باعث ایحاد شرایط ناخوشایندی در بدن شده و ممکن است باعث کاهش میزان اعتماد بهنفس در بانوان شود. در ادامه به برخی موارد مراقبتی مهم برای پیشگیری از بروز این عارضه را معرفی خواهیم کرد.
- ازجمله نکات مهم در پیشگیری از بروز انقباض کپسولی، توجه به محل قرارگرفتن پروتز در سینه است.
- افراد میتوانند از روشهای ماساژ سینه استفاده کنند تا خطر بروز این عارضه در بدن آنها کاهش پیدا کند.
- بهتر است برای جلوگیری از بروز آسیب به پروتز سینه، از واردکردن فشار شدید به این ناحیه خودداری شود.
- توصیه میکنیم که افراد در روزهای ابتدایی پس از جراحی پروتز سینه از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنند.
انقباض کپسولی پروتز سینه چگونه تشخیص داده می شود؟
دو روش مهم برای تشخیص این عارضه در بدن افراد وجود دارد که به کمک آنها میتوان شدت این بیماری را مورد بررسی قرار داد.
- بررسی فیزیکی برای ارزیابی شدت درد یا حساسیتهای موجود در نواحی مختلف سینه
- انجام آزمایش ام آر آی برای انجام تصویربرداری تخصصیتر از سینهها
انقباض کپسولی سینه چگونه درمان می شود؟
انقباض کپسولی پروتز سینه معمولا به کمک روشهای گوناگونی درمان میشود. برخی از مهمترین راهکارهای درمانی برای بهبود این وضعیت عبارتند از:
· استفاده از امواج صوتی برای نرمی سینهها: در مواردی که شدت این عارضه در بدن جزئی باشد، میتوان از روش استفاده از امواج صورتی بهمنظور کاهش سفتی بیا ایجاد نرمی مناسب در سینهها استفاده کرد.
· استفاده از ویتامین E: یکی از گزینههای مناسب برای بهبود انقباض کپسولی پروتز سینه، مصرف ویتامینهای مورد نیاز بدن خواهد بود. استفاده از قرص ویتامین E بهترین گزینه برای درمان مشکلات جزئی ناشی از این اختلال در بدن است.
· جراحی کپسولکتومی: در مواردی که انقباض کپسولی پروتز سینه با درمان بدون جراحی بهبود پیدا نکند، بهترین گزینه استفاده از روش جراحی کپسولکتومی است. در این جراحی با حذف کپسولهای قبلی، ایمپلنتهای جدید در این ناحیه قرار میگیرند و فرآیند ترمیم پروتز سینه در افراد انجام میشود. استفاده از این روش یک گزینه درمانی مناسب برای بهبود این عارضه در بدن بانوان خواهد بود.
· جراحی اتولوگ: در جراحی اتولوگ، به کمک دریافت بافت اضافی از شکم و بخش های دیگر بدن، فرآیند ترمیم و بازسازی این ناحیه انجام میشود. لازم است که در این روش پروتزهای قرار گرفته در سینه از بدن خارج شوند.
خلاصه مقاله
انقباض کپسولی پروتز سینه یکی از مشکلات شایع در میان کسانی است که جراحی پروتز سینه انجام دادهاند. این وضعیت اغلب به ۴ حالت مختلف تقسیم میشود. پزشک با توجه به شدت این عارضه مناسبترین روش برای درمان آن را در نظر میگیرد. روشهای درمانی این اختلال معمولا به دو صورت جراحی و غیرجراحی امکانپذیر خواهد بود. توصیه نیصود که افراد در صورت مشاهده این عارضه در بدن، هرچه سریعتر به پزشک متخصص در این حوزه مراجعه کنند.